Колишньому керівнику кампанії Трампа висунули звинувачення за 12 пунктами

Понеділок, 30 жовтня 2017, 16:14

Колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, зокрема, їх звинувачують у змові проти США.

Про це повідомляє Reuters.

Це перші звинувачення в рамках спеціального розслідування спецрадника Роберта Мюллера, який був призначений для проведення розслідування ймовірного втручання РФ у президентські вибори у США минулого року.

Манафорта та Гейтса звинувачують за 12 пунктами. Зокрема, у змові проти Сполучених Штатів, змові з метою відмивання грошей, діях незареєстрованого іноземного агента, наданні неправдивих відомостей у рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA).

Сім пунктів стосуються неподання звітів про іноземні банківські рахунки, повідомили у міністерстві юстиції США.

В обвинувальному висновку ідеться, що Манафорт і Гейтс отримали десятки мільйонів доларів доходу від роботи на українські політичні партії та лідерів, та відмивали гроші через США і іноземні компанії, щоб приховати платежі в період з 2006 року до 2016 року.

Як повідомлялось раніше, Манафорт у понеділок вранці  прибув до офісу ФБР у Вашингтоні разом зі своїм адвокатом.

Манафорт є однією з ключових фігур в розслідуванні втручання РФ в президентські вибори в США в минулому році.

У серпні 2016 року Трамп  прийняв відставку Манафорта. Це сталося, зокрема, після того, як українські правоохоронці підтвердили наявність його прізвища у документах, які, як припускається, описують багатомільйонні нелегальні виплати, які у 2007-2012 роках здійснювала Партія регіонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: