Лавров назвав миротворців ООН для Донбасу "окупаційними силами"

Вівторок, 31 жовтня 2017, 12:11

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, назвавши миротворців ООН "окупаційними силами", заявив, що пропозиції спецпредставника США Курта Волкера щодо місії ООН суперечать зусиллям в нормандському форматі.

Про це він заявив на зустрічі з членами Асоціації європейського бізнесу, повідомляє ТАСС.

"Я дуже сподіваюся, що заяви пана Волкера, які прямо суперечать тому, що роблять Росія, Німеччина, Франція і Україна в нормандському форматі, не завадять підготовці цієї дорожньої карти (з врегулювання ситуації)", - сказав він.

"Волкер заявив, що, по-перше, потрібно, щоб миротворці окупували - він вжив інше слово, але сенс такий - весь Донбас, взяли його в кільце, і тільки потім США підтримають дії президента (Петра) Порошенка щодо виконання всіх його зобов'язань, включаючи надання Донбасу особливого статусу за "формулою Штайнмаєра", - сказав Лавров.

"Нам абсолютно очевидно, що як тільки окупаційні сили займуть весь Донбас, Порошенко і пальцем не поворухне, щоб зробити щось з того, що він обіцяв. Це, по-моєму, вже розуміють і у всіх європейських столицях ", - додав він.

Лавров також не погодився зі словами Волкера про те, що бойовики "Л/ДНР" не повинні брати участь в "зусиллях з врегулювання" ситуації.

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що Росія мусить вивести свої сили з Донбасу, щоб миротворці ООН зайшли на цю територію.

Окрім того, спецпредставник США наголосив, що з бойовиками "Л/ДНР" не треба узгоджувати розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.