На жорсткому диску капітана "Наутілуса" знайшли відео з обезголовленням жінки

Середа, 4 жовтня 2017, 08:49

На жорсткому диску Петера Мадсена, звинуваченого у вбивстві шведської журналістки на борту свого підводного човна "Наутілуса", знайшли відео з тортурами і обезголовленням жінки.

Про це повідомляє BBC.

Прокурор Якоб Бух-Єпсен заявив, що підозри обвинувачення щодо причетності Мадсена до вбивства незалежної журналістки Кім Валль лише зміцнилися.

За його словами, відео, які видаються реальними, знайдені на жорсткому диску, демонструють тортури жінок, обезголовлення і спалення.

Мадсен, який заперечує вбивство журналістки, каже, що жорсткий диск не належав йому і кожен з лабораторії, в якій він працював, мав до нього доступ.

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

Мадсена підозрювали у ненавмисному вбивстві жінки, і зараз він знаходиться під вартою. Усі звинувачення він відкидав і стверджував, що висадив журналістку за день до затоплення човна на березі острова Рефсгалеєн - колишньої промзони у гавані Копенгагена.

Однак пізніше він заявив, що Кім Валль померла на борту внаслідок нещасного випадку і він поховав її в морі.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене поблизу Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль.

Нещодавно капітан затонулого біля Копенгагена приватного підводного човна "Наутілус" Петер Мадсен заявив, що шведська журналістка Кім Валль загинула в результаті нещасного випадку - внаслідок удару важкої кришки люка на борту підводного човна.

Мадсен - відомий данський винахідник, він сам сконструював "Наутілус". Шведська журналістка мала написати про нього великий матеріал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.