РФ заявила про знищення 12 командирів групи "Джебхат ан-Нусра" в Сирії

Середа, 4 жовтня 2017, 11:26

Військово-космічні сили Росії ліквідували в Сирії командування терористичної організації "Джебхат ан-Нусра", її ватажок, за наявною інформацією, знаходиться в критичному стані, 12 командирів вбито.

Про це повідомив представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, повідомляє ТАСС.

За словами Конашенкова, 3 жовтня по групі терористів завдали авіаудар літаки Су-34 і Су-35.

Де саме відбувася удар, росіяни не повідомляють, зазначивши тільки, що операція була відповіддю на напад терористів на спостережний пункт російської військової поліції на кордоні зони деескалації в провінції Ідліб.

Конашенков заявив, що в результаті удару ватажок "Джебхат ан-Нусра" Абу Мухаммед аль-Джуляні отримав множинні важкі осколкові поранення і втратив руку, він знаходиться в критичному стані.

У Міноборони РФ додали, що разом з охороною, яка налічувала близько 50 осіб, були знищені 12 польових командирів угруповання.

 У їх числі був найближчий помічник аль-Джуляні - начальник служби безпеки угрупування Ахмад аль-Гіза. Ще більше десятка бойовиків отримали вибухові поранення середнього і важкого характеру, додали у відомстві.

"Джебхат ан-Нусра" - гілка міжнародної ісламістської терористичної організації "Аль-Каїда" на території Сирії та Лівану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.