Іракські сили звільнили Хавіджу, ІДІЛ контролює лише один регіон в Іраку

Четвер, 5 жовтня 2017, 09:53

Іракські сили захопили місто Хавіджа і прилеглі район, які тривалий час перебували під контролем бойовиків "Ісламської держави".

Про це повідомляє Reuters.

Наступ на місто проводили підтримувані американцями урядові війська Іраку та треновані іранцями воєнізовані групи шиїтів під назвою "Сили народної мобілізації". Хавіджа знаходиться неподалік від міста Кіркук і багатого на нафту регіону.

"9-а бронетанкова дивізія, федеральна поліція, відділ реагування на надзвичайні ситуації та Сили народної мобілізації звільнила Хавіджу", - заявив командувач спільними операціями генерал-лейтенант Абдул Амер Рашед Яраллах.

Після втрати Хавіджи, останньої фортеці бойовиків в північній частині Іраку, ІДІЛ контролює лише один регіон в Іраку поряд із західним кордоном з Сирією.

Бойовики продовжують утримувати прикордонне місто Аль-Каїм та навколишні райони. Вони також займають частину сирійської території з іншої сторони кордону.

Але зі сторони Сирії вони також втрачають контроль над територіями через окремі наступальні операції підтримуваної США курдської коаліції та сирійських урядових військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.