Співробітники агентства ЄС з лікарських засобів не хочуть переїзду до Братислави після Brexit

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 10:07

Співробітники Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) не хочуть міняти Лондон на Братиславу після Brexit.

Про це свідчать результати опитування персоналу EMA, опублікованого агентством ЄС цього тижня, повідомляє EUobserver.

Результати показали, що у разі обрання Братислави в якості нової штаб-квартири, принаймні 72% працівників віддадуть перевагу звільненню, а не переїзду. В опитуванні взяли участь 92% співробітників.

Лідери ЄС обговорять пропозиції щодо переміщення офісу EMA на саміті ЄС пізніше цього місяця. Остаточне рішення буде прийнято в листопаді.

Представляючи пропозицію Братислави, міністр охорони здоров'я Словаччини Томаш Друкер порівняв своє місто з кількома іншими 18 конкуруючими напрямками.

"Якщо порівнювати Барселону, Мілан та Братиславу, то зрозуміло, що ми не можемо конкурувати з точки зору маркетингу", - заявив Друкер.

Але він додав,що як тільки люди отримають досвід життя у центральноєвропейському місту, вони зрозуміють, "що це звичайне хороше місто". "Ми повинні їх переконати", - сказав Дракер.

Якщо Братислава буде обрана, уряд Словаччини організує "екскурсії" для працівників EMA, щоб ознайомити їх із столицею та рештою країни.

Агентство використовувало чотири кольори, щоб визначити, наскільки відповідають критеріям претенденти.

Словаччина отримала темно-зелений (найкращий) за планування та об'єкти запропонованої будівлі, а також світло-зелений (друге місце) за план переселення та освітні приміщення для дітей співробітників EMA.

Однак найгірший колір, темно-оранжевий, Братислава отримала до критеріїв оцінки доступності запропонованого нового офісу.

EMA відзначила "дуже низький зв'язок авіарейсів" з іншими європейськими столицями з аеропорту Братислави, і пропозиція "сильно залежить від двох аеропортів двох інших держав-членів" - Австрії та Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.