Україні вигідне створення якнайбільшої кількості зон вільної торгівлі – Микольська

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 13:23

Україна є відкритою економікою, а тому для пришвидшення економічного зростання нам вигідне створення якнайбільшої кількості режимів вільної торгівлі з різними країнами.

Таку оцінку під час Київського міжнародного економічного форуму озвучила торговий представник України Наталія Микольська, передає кореспондент "Європейської правди".

"ЄС є нашим ключовим торговельним партнером – це прописано у нашій торговельній стратегії. Але одночасно ми шукаємо виходи й на інші ринки. Зважаючи на те, що Україна є відкритою економікою, нам вигідне створення якнайбільшої кількості режимів вільної торгівлі з іншими країнами", - заявила вона.

"Нам не треба боятися конкуренції – у нас достатньо інструментів, щоб захистити наших виробників від недоброякісної конкуренції", - додала вона.

Нагадаємо, наразі Україна має режим вільної торгівлі з ЄС, країнами СНД (з Росією – призупинений), Канадою, Грузією, Македонією та Чорногорією. Також цього року Україна планує завершити переговори про лібералізацію торгівлі з Ізраїлем. Аналогічні переговори також йдуть із Туреччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.