Скандальний президент ПАРЄ Аграмунт подав у відставку

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 14:35

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав у Сирію до президента країни Башара Асада на російському урядовому літаку, подав у відставку. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар'єв, оприлюднивши заяву про відставку Аграмунта.

"Вирішив не чекати фінального голосування в Асамблеї, запланованого на понеділок. Послався на стан здоров‘я. Вітаю всіх причетних, це наша спільна перемога!" - написав глава української делегації.

У своїй заяві Аграмунт написав, що у зв'язку з кризою, в якій опинилася ПАРЄ, через прийняття "певних рішень сумнівної сумісності з верховенством права", він не може виконувати роль, призначену для глави ПАРЄ.

"Слідуючи рекомендації мого лікаря, я подаю формальну заяву про відставку з посади президента ПАРЄ", - йдеться у заяві Аграмунта.

Він також зазначив, що попри відставку, він залишається в Асамблеї для представлення волі іспанського електорату, зберігаючи при цьому почесті за очолення іспанської парламентської делегації в Асамблеї.

Нагадаємо, наприкінці березня до Сирії прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, попри те, що Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Після цього у ПАРЄ почали офіційно вимагати відставки Аграмунта. 

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт у своїй першій заяві після того, як в ПАРЄ ініціювали його відставку, заявив, що став "жертвою через своє бажання до діалогу" та що кампанію проти нього очолили українці.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт також заявив, що прийняті у ПАРЄ нові правила щодо процедури його відставки є "незаконними та нечесними".

Детальніше про ситуацію читайте в статті "Аграмунта по осені знімають: всі деталі та сценарії скандалу з проросійським президентом ПАРЄ"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.