У Трампа розглядають главу ЦРУ Помпео як можливу заміну Тіллерсону – ЗМІ

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 15:59

Радники та союзники президента США Дональда Трампа розглядають можливість заміни Рекса Тіллерсона на посаді державного секретаря Майком Помпео, директором ЦРУ.

Про це повідомляє The Hill з посиланням на новинний портал Axios.

За даними Axios, Трамп має хороші стосунки із Помпео, який надає йому щоденні розвідувальні зведення.

Повідомляється, що Помпео також буде розглядатися світовими лідерами як член внутрішнього кола Трампа, тоді як Тіллерсона таким не вважають.

Відзначається, що Помпео є одним з небагатьох в адміністрації, який вміє передавати жорсткі новини президенту та знає, як відступити назад, не дратуючи Трампа.

Водночас, начальник штабу Білого дому Джон Келлі, як повідомляється, закликав президента не робити ніяких змін серед високопоставлених осіб до наступного року, побоюючись, що це лише додасть хаосу в адміністрацію.

The Hill зазначає, що відносини Трампа та Тіллерсона виявляються все більш заплутаними. Президент неодноразово публічно підривав позиції свого найвищого дипломата, а в гучній новині The Washington Post на цьому тижні йдеться про напруженість, яка базується не тільки на великих політичних розбіжностях, але і на малих питаннях.

На незвичній прес-конференції в середу Тіллерсон прагнув розвіяти інформацію NBC News про свої наміри подати у відставку, і що від цього його відмовив віце-президент США Майк Пенс.

"Віце-президент ніколи не переконував мене залишатися на посаді держсекретаря, тому що я ніколи не розглядав можливість покинути цей пост", - сказав Тіллерсон.

Однак на тій же прес-конференції Тіллерсон не звернув уваги на іншу частину інформації NBC News, де йшлося, що він колись назвав Трампа "бовдурем" після напруженої наради над стратегією адміністрації Трампа щодо Афганістану.

Раніше повідомлялося, що у президента США Дональда Трампа зростає невдоволення роботою з держсекретарем Рексом Тіллерсоном та деякими іншими радниками в його оточенні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.