Армія Асада увійшла в Аль-Маядін – останню "столицю" ІДІЛ в Сирії

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 16:22

Сирійська урядова армія досягла "столиці" терористів "Ісламської держави" - міста Аль-Маядін на сході провінції Дейр-ез-Зор.

Про це повідомляє AFP з посиланням на інформацію спостерігачів.

"За підтримки російської авіації сили режиму увійшли в Маядін і взяли під свій контроль декілька будівель на заході міста", - сказав Рамі Абдель Рахман, глава Сирійської центру моніторингу прав людини.

За кілька годин до цього в результаті російських повітряних ударів загинули 14 людей, які втікали через річку Євфрат на плотах у Маядін.

"Вони переправлялися через річку на саморобних плотах в село на південь від Маядіна", - сказав Рахман, додавши, що серед загиблих було троє дітей.

Аль-Маядін - остання штаб-квартира терористів ІДІЛ на території Сирії. Бойовики перенесли свою "столицю" сюди з Ракки навесні цього року.

Раніше цього місяця армія Асада за підтримки російських авіаударів зуміла прорвати облогу міста Дейр-ез-Зор, яка тривала три роки.

Москва і Вашингтон підтримують окремі наступальні операції в багатій нафтою провінції Дейр-ез-Зор, що межує з Іраком. Сторони ведуть наступ з протилежних сторін Євфрату, який розділяє провінцію, і майже не перетинаються.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.