Британія готує плани на випадок війни з КНДР – ЗМІ

Понеділок, 9 жовтня 2017, 09:59

Велика Британія готується до можливого вибуху війни з Північною Кореєю та своєї можливої участі в цій війні.

Про це з посиланням на джерела в уряді повідомляють британські ЗМІ, передає The Telegraph.

Зазначається, що риторика президента США Дональда Трампа посилила напруженість у регіоні в останні місяці, спонукавши британських чиновників скласти військові плани для відповіді на випадок бойових дій.

Серед планів, про які дізналися ЗМІ - розгортання новітнього авіаносця HMS Queen Elizabeth до того, які він пройде необхідні випробування.

"У нас достатньо кораблів... есмінці Type-45, фрегати Type-23. Новітній авіаносець можна було поставити на службу раніше, якщо ситуація стане складною", - зазначили в уряді.

HMS Queen Elizabeth, що в серпні прибув в порт Портсмута після великих морських випробувань, не повинен бути введений в експлуатацію раніше 2020 року.

Його можливе дострокове розгортання можна порівняти з ситуацією війни за Фолклендські острови. Тоді достроково в експлуатацію ввели авіаносець HMS Illustrious.

"Тоді це була реакція для захисту нашої території. У випадку війни з Північною Кореєю Британія буде частиною великої коаліції. Ми подивимося, що зможемо зробити", - пояснили в уряді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.