У Франції заявили, що не визнають проголошення незалежності Каталонії

Понеділок, 9 жовтня 2017, 13:11

У Франції заявила, що не визнають Каталонію, якщо регіональний уряд впровадить одностороннє проголошення незалежності від Іспанії.

Про це заявила Наталі Луазо, відповідальний міністр з європейських справ при міністрі закордонних справ Франції, повідомляє Latribune.fr.

"Якщо буде проголошено незалежність, то це буде одностороннє рішення, і воно не буде визнано", - заявила вона, додавши, що незалежність Каталонії не може бути визначена голосуванням, організованим рухом за незалежність приблизно тиждень тому.

Вона також повторила попередження Європейської комісії про те, що незалежна Каталонія опиниться поза межами Європейського Союзу.

Нагадаємо, у неділю в центрі Барселони на мітингу на підтримку єдності Іспанії зібралися близько 350 тисяч людей.

У понеділок має відбутися засідання каталонського парламенту, на якому мають розглянути результати референдуму, на якому, за даними влади автономії, близько 90% виборців проголосували за незалежність.

Конституційний суд Іспанії заборонив проведення сесії, однак депутати все одно мають наміри провести засідання.

Нагадаємо, у Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Читайте також: "З референдумом на вихід: Іспанія зробила крок до відокремлення Каталонії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.