РФ витратила десятки тисяч доларів на рекламу в Google на виборах у США – WP

Понеділок, 9 жовтня 2017, 15:21

Технічний гігант Google вперше виявив докази того, що російські агенти витратили десятки тисяч доларів на рекламу на платформах Google у спробі втрутитися в вибори президента США в 2016 році.

Про це Washington Post стало відомо від джерел, наближених до внутрішнього розслідування компанії, яке поки що офіційно не було оприлюднене.

Джерела видання стверджують, що агенти РФ намагались поширити дезінформацію через рекламу в YouTube, Google search, Gmail та на інших платформах компанії.

Скільки на це було витрачено коштів достеменно не відомо, адже Google відмовився від коментарів. Однак джерела стверджують, що компанія розглядає створення реклами на суму щонайменше 100 тисяч доларів.

"Викриття Google має велике значення, адже реклама, схоже, походить не від пов’язаної з Кремлем ферми тролів, яка купувала рекламу на Facebook. А це ознака того, що зусилля Росії щодо поширення дезінформації в інтернеті можуть виявитись значно ширшою проблемою, ніж компанії Силіконової долини вважали до тепер", - пише видання.

Google раніше заперечував існування проблеми російського втручання на своїх платформах. Минулого місяця прес-секретар Google Андреа Фавіль заявила The Washington Post, що компанія "завжди стежить за зловживаннями або порушеннями нашої політики, і ми не бачили свідчень того, що цей тип рекламної кампанії був запущений на наших платформах".

Проте Google запустив власне розслідування цього питання, оскільки Конгрес змусив технологічні компанії визначити, як російські оператори використовували соціальні медіа, інтернет-рекламу і інші цифрові інструменти, щоб вплинути на президентські вибори 2016 року.

Як повідомлялося, керівників Facebook, Alphabet Inc, Google та Twitter запросили у Конгрес США для надання свідчень в найближчі тижні в рамках розслідування втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.