Підтримувані США сирійські повстанці готуються до фінального наступу на Ракку

Понеділок, 9 жовтня 2017, 16:54

Підтримувані США сирійські повстанці готуються до фінального наступу на райони Ракки, які досі залишаються під контролем бойовиків "Ісламської держави".

Про це Associated Press повідомив представник "Сирійських демократичних сил" Мустафа Балі.

За його словами, битва триватиме від семи до десяти днів. Адже сотні ісламістів продовжують залишатися у місті, яке раніше де-факто служило столицею ІДІЛ в Сирії.

Наступ проти ІДІЛ у Рацці сирійські повстанці на чолі з курдами розпочали на початку червня під прикриттям авіаударів коаліції на чолі зі США.  За цей час їм вдалося звільнити від ісламістів 80% території міста.  

"Сирійські демократичні сили зміцнюють позиції перед остаточною атакою на місто Ракка", - сказав Балі у телефонній розмові в понеділок.

Він додав, що час початку наступу ще не встановлено, спростувавши інформацію деяких ЗМІ, що "фінальний наступ" вже почався.

Втрата Ракки стане серйозним ударом для ІДІЛ, яка зазнала значних невдач минулого року, включаючи втрату Мосула - другого за величиною міста Іраку і найбільшого, яке коли-небудь  перебувало під контролем "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.