Росія поставила під загрозу роботу Ради Європи – голова комітету міністрів

Понеділок, 9 жовтня 2017, 17:08

Рішення російської сторони призупинити виплату членських внесків до бюджету Ради Європи ставить під загрозу функціонування організації.

Про це заявив діючий голова комітету міністрів, голова МЗС Чехії Любомир Заоралек, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Це рішення ставить під загрозу належне функціонування Ради Європи", - наголосив він. "Цей внесок – це безумовне зобов’язання РФ", - додав міністр.

Заоралек не став прогнозувати, чи може цей конфлікт завершитися виключенням Росії зі складу РЄ.

"Ми би хотіли, щоби Росія залишалася у складі РЄ доти, доки вона буде виконувати зобов’язання, які виходять з членства. Нам необхідно знайти вихід з цієї ситуації, але РФ також має зробити свій внесок у пошук виходу", - заявив голова КМРЄ.

"Комітет міністрів уважно стежить за ситуацією, і я сподіваюся, що це питання буде врегульоване таким чином, що організація матиме можливість ефективно виконувати свої функції за участі всіх країн-членів", - зауважив він.

Як відомо, раніше в Держдумі РФ заявили, що покарають Раду Європи за санкції і скоротять внесок на третину.

Москва і надалі не планує відновлювати платежі, доки не отримає гарантії зняття санкцій: в Росії заявили, що нове рішення щодо внеску РФ у Раду Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

Недоплата росіян за 2017 рік склала близько 11 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.