У Сербії незадоволені виправданням екс-командувача боснійських мусульман

Понеділок, 9 жовтня 2017, 17:43

Політичні лідери Сербії та Республіки Сербської розкритикували виправдання колишнього командира боснійських мусульман у Сребрениці Насера ​​Орича, якого виправдали у справі про вбивство сербських військовополонених.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Президент Республіка Сербської Мілорад Додик погрожує відродити ідею проведення референдуму, який може поставити під сумнів легітимність суду та прокуратури на державному рівні.

"Це час, коли ми можемо говорити про референдум щодо суду та обвинувачення державного рівня", - сказав Додик, закликавши сербський персонал залишити державний суд.

Він також звинуватив суд Сараєво у тому, що він був упередженим, оскільки суддя у справі Орича був боснійцем (боснійським мусульманином).

"Для мусульманина достатньо, щоб його судив мусульманин, і вас буде виправдано", - сказав Додик.

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що вирок є доказом того, що життя сербів не вважається "вартим стільки ж, скільки життя інших". "Ніякий суд не зможе приховати правду", - сказав Вучич.

Однак він також закликав боснійських сербів залишатися друзями з боснійцями країни і продовжувати будувати спільне майбутнє.

Нагадаємо, суд Сараєва виправдав колишнього командувача боснійських мусульман в Сребрениці Насера Орича, якого звинувачували у воєнних злочинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.