Німеччина закликає Трампа не розривати ядерну угоду з Іраном

Понеділок, 9 жовтня 2017, 18:22

Німеччина стурбована тим, що президент США Дональд Трамп на цьому тижні прийме рішення про те, що Іран не дотримується угоди про припинення своєї ядерної програми.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, повідомляє Reuters.

За словами Габріеля, Німеччина побоюється, що такий крок США погіршить ситуацію в галузі безпеки на Близькому Сході.

"Ми з великою стурбованістю дивимося на Сполучені Штати. Ми закликаємо Білий дім не ставити під сумнів таке важливе досягнення, яке покращило нашу безпеку", - сказав він.

"Ми також пропонуємо допомогти вплинути на поведінку Ірану в регіоні. Німеччина готова це зробити, але не ціною жертвування ядерною угодою", - додав міністр

Очікується, що Трамп розкритикує дії Тегерану через ракетні випробування. Якщо він скаже, що Іран не поважає угоду, Конгрес США матиме 60 днів, щоб вирішити, чи слід відновлювати санкції, які були скасовані в обмін на закриття ядерної програми Ірану.

Навіть якщо Конгрес не зробить цього кроку, угода все одно опиниться під загрозою зриву через суперечку Вашингтона і Тегерана.

Нагадаємо, Іран застеріг США від визнання "Революційної гвардії" як терористичної групи і заявив, що в разі прийняття нових санкцій регіональні військові бази США опиняться під загрозою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.