Мей: Британія потребує "креативних" економічних відносин з ЄС

Понеділок, 9 жовтня 2017, 20:17

Велика Британія готова до розвитку подій, за якого Лондону не вдасться досягнути торгової угоди з Брюсселем.

Про це заявила в понеділок, виступаючи в Палаті громад британського парламенту, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей, повідомляє BBC.

Вона заявила депутатам, що на переговорах щодо Brexit вдалося досягнути "реальних та відчутних успіхів", але країна повинна бути готова до будь-якого сценарію. Одночасно британський уряд опублікував текст так званої "Білої книги", у якій описані майбутні торгові та митні механізми.

У своєму зверненні Мей відзначила, що уряд прагне нового, глибокого та особливого партнерства між суверенним Об’єднаним Королівством та сильним і успішним Євросоюзом.

"Досягнення цього партнерства потребує лідерства і гнучкості не тільки від нас, але і від наших друзів, 27 країн ЄС", - сказала вона.

У так званій "Білій книзі" розглядаються різні сценарії імплементації митних та податкових режимів після Brexit, включаючи сценарій "без досягнення угоди".

У своїй заяві Мей відхилила існуючі моделі економічного співробітництва, такі як членство в Європейській економічній зоні та "канадську модель", закликавши замість цього до "креативного" рішення, яке було б "унікальним" для Великої Британії.

Заява Терези Мей прозвучала у понеділок, коли Британія і ЄС розпочали п’ятий раунд переговорів щодо Brexit. Це остання зустріч перед самітом ЄС 19 жовтня, на якій лідери ЄС мають вирішити, чи переходити до торгової частини переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.