Ердоган: Туреччина не визнає незаконну анексію Криму

Понеділок, 9 жовтня 2017, 20:29

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що Туреччина, як і раніше, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та не визнає анексії Криму Російською Федерацією.

"Я ще раз запевнив пана Порошенка, що Туреччина надалі підтримуватиме суверенітет України, її територіальну цілісність, зокрема й Крим і політичну консолідованість.

Ми не визнали і не визнаємо незаконної анексії Криму", - сказав Ердоган під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком у понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, Туреччина продовжить стежити за станом кримськотатарського народу і підтримує це питання в міжнародному порядку денному.

"Ми підтримуємо важливість кроків, які були здійснені в дипломатичному і правовому полі для подолання беззаконня. Ми продовжимо координовані зусилля з Україною з цього питання", - додав Ердоган.

Разом з тим Ердоган заявив, що Туреччина підтримує якнайшвидше врегулювання ситуації на сході України на основі міжнародного права і Мінських домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.