Теракт в Нью-Йорку, де загинули 8 осіб, скоїв прибічник ІДІЛ

Фото
Середа, 1 листопада 2017, 08:13

Вісім людей загинули та майже десяток отримали поранення внаслідок наїзду на людей та стрілянини 29-річного чоловіка біля Всесвітнього торгового центру 31 жовтня в Нью-Йорку.

Про це повідомляє CNN.

Очевидці події повідомили, що чоловік у пікапі Home Depot наїхав на велосипедистів та врізався в автобус. Після цього нападник вийшов з авто та почав стріляти.

Поліцейські поранили та затримали нападника. Підозрюваний виявився громадянином Узбекистану та був ідентифікований як Сайфуллах Хабібулаевіч Саїпов.

За даними джерел, нападник проживав у США з 2010 року.

Старший співробітник правоохоронних органів повідомив CNN, що у вантажівці виявили записку, написану англійською мовою. У ній повідомлялося, що атака, яка сталася о 15.00 (за місцевим часом) на Хелловін, здійснена в ім'я терористичного угруповання "Ісламська держава".

США розслідують інцидент як терористичний акт.

 Фото CNN
 Фото CNN
Фото CNN 

Повідомляється, що шість людей загинули на місці, ще двоє у лікарні.

Внаслідок теракту загинули 5 громадян Аргентини, також повідомляється про загибель одного бельгійця.

Заступник прем'єр-міністра та міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндсер повідомив у Twitter, що жертвою нападу став бельгійський громадянин.

"Це був акт терору, особливо боягузливий терористичний акт", - заявив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо, "спрямований на невинних цивільних людей, спрямований на людей, які просто розгулювали та не мали жодного уявлення про те, що хтось має намір атакувати їх".

Також виявилося, що підозрюваний Саїпов близько шести місяців тому почав працювати на компанію Uber в Нью-Джерсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: