Лідер Каталонії не з’явиться на допит в іспанський суд – адвокат

Середа, 1 листопада 2017, 11:29

Адвокат екс-глави уряду Каталонії Поль Бекаерт заявив, що його підзахисний Карлес Пучдемон не з’явиться на допит у Національну судову палату Іспанії.

Про це він заявив у інтерв’ю нідерландському телебаченню, повідомляє видання El Pais.

За словами Бекаерта, лідер Каталонії не бачить гарантій для справедливого суду в Іспанії та обрав стратегію "почекати і побачити".  

У вівторок адвокат Пучдемона також виступив на телебаченні, де нагадав, що Пучдемон не має наміру просити про політичний притулок в Бельгії, де він зараз перебуває, але буде оскаржувати будь-які спроби екстрадиції.

Нагадаємо, Національна судова палата Іспанії викликала для надання свідчень відстороненого Мадридом главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона та інших членів уряду. Вони повинні прийти до суду 2 та 3 листопада.

Якщо вони не з’являться у суді, обвинувачення може попросити суд видати європейський ордер на арешт, після чого іспанська влада звернеться до Бельгії з вимогою видачі Пучдемона та колишніх членів уряду Каталонії.

Як відомо, генпрокурор Іспанії Хосе Мануель Маса подав до Національного та Верховного суду два позови проти політиків, відповідальних за проголошення незалежності Каталонії 27 жовтня.

Каталонських політиків звинувачують у вчиненні заколоту, повстанні проти уряду, розкраданні державних коштів та інших подібних злочинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.