Колишній перший міністр Шотландії вестиме шоу на пропагандистському RT

П'ятниця, 10 листопада 2017, 17:52

Колишній перший міністр Шотландії Алекс Салмонд стане ведучим шоу на російському пропагандистському телеканалі RT (раніше - Russia Today), який веде мовлення у Британії.

Про це повідомляє ВВС.

Салмонд, який протягом двох десятиліть очолював Шотландську національну партію і сім років був першим міністром Шотландії, сказав, що до своєї програми він запрошуватиме гостей з політичних, ділових та розважальних кіл.

Програма виходитиме раз на тиждень з наступного четверга.

 

Нинішній лідер Шотландії Нікола Стерджен прокоментувала нову роботу Салмонда і заявила, що "його вибір каналу не був би моїм вибором".

"Звичайно, Алекс на даний момент не є виборним політиком і вільний вчиняти, як він хоче, але якщо б мене спитали, я би не радила RT і запропонували би йому шукати інший канал, щоб показувати те, що, я впевнена, буде розважальним шоу", - сказала Стерджен.

"Ні я сама, ні Шотландська національна партія не будемо ухилятися від критики російської політики, коли ми вважатимемо її заслуженою", - додала вона.

Нещодавно глава МЗС Британії Борис Джонсон розкритикував депутатів з Лейбористської партії за часту появу в ефірах російського каналу Russia Today.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США звернулося до російської телекомпанії RT з пропозицією зареєструвати американське відділення мовника як "іноземного агента".

В оприлюдненому в січні звіті американських спецслужб ішлося, що Росія втрутилася в президентські вибори 2016 року. Окремо в цьому звіті названий телеканал RT, який фахівці вважають "головним інструментом міжнародної пропаганди Кремля".

У документі вказано, що RT America "позиціонує себе як американський канал і навмисно намагається приховати будь-які юридичні зв’язки з російським урядом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.