Група депутатів британського парламенту готова відправити Мей у відставку – ЗМІ

Неділя, 12 листопада 2017, 10:45

Сорок депутатів-консерваторів британського парламенту погодилися підписати спільний лист про недовіру прем'єр-міністру Терезі Мей.

Про це пише повідомляє The Times.

Таке рішення депутати прийняли на тлі того, як ЄС погрожує блокувати переговори щодо Brexit до березня, якщо Британія не узгодить всі фінансові питання, що стосуються виходу з блоку.

Листа про недовіру прем’єрці підписали 40 депутатів-консерваторів, що на вісім парламентарів менше необхідного для винесення питання недовіри на голосування.

Законопроект щодо виходу Британії з ЄС має повернутися у палату громад у вівторок. Тоді ж очікується, що лейбористи приєнаються до вимог відставки уряду.

Сторону депутатів-консерваторів, які готові відправити Мей у відставку, у приватних розмовах підтримують також і деякі міністри. Їх не влаштовує позиція прем’єрки по Brexit.

Як повідомлялося, 10 листопада головний переговірник ЄС Мішель Барньє встановив британському уряду крайній термін строком два тижні, щоб надати "критично важливе" роз'яснення щодо фінансових зобов'язань, які візьме на себе країна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.