Ключовий ідеолог незалежності Каталонії зустрівся у Лондоні з Ассанжем

Понеділок, 13 листопада 2017, 10:07

Ключовий ідеолог незалежності Каталонії, бізнесмен та редактор Оріол Солер зустрівся у Лондоні із засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем, який відомий своєю широкою підтримкою незалежності автономії. 

Про це повідомляє El Pais.

Зустріч відбулася 9 листопада у посольстві Еквадору, де Ассанж проживає останні п’ять років, та тривала близько чотирьох годин.

Солер стверджував, що його зустріч з кіберактивістом, який володіє безпрецедентними можливостями поширювати повідомлення та гасла у мережі, не пов’язана з підготовкою комунікаційної стратегії сепаратистів перед місцевими виборами 21 грудня.

У коментарі виданню Солер пояснив, що обговорював з Ассанжем низку спільних речей.

"Каталонці теж, як і Джуліан Ассанж, постраждали від електронного та фізичного шпигунства, цензури, судових порушень, арештів, спроб екстрадиції, ув’язнення, вигнання, фінансової блокади, неправдивих новин, контрпропаганди, і ми обговорили наше бачення цих моментів", - сказав Солер.

Нагадаємо, іспанська прокуратура вважає, що відсторонений Мадридом екс-глава женералітату Карлес Пучдемон створив лобі, яке фінансувалося каталонським урядом та мало створювати позитивний міжнародний імідж Каталонії.

Метою було створити позитивний імідж Каталонії у світі на противагу решті Іспанії, що б мало виправдати перед світовою спільнотою проведення референдуму, а відтак і проголошення незалежності.

До цього процесу вирішили залучити імена світового масштабу, які публікували заяви на підтримку ідеї каталонської незалежності, зокрема, у соціальних мережах.

Обвинувачення вважає, що такими людьми стали засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж та вдова Джона Леннона Йоко Оно, а їхні заяви щодо Каталонії "не були спонтанними".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.