Прем’єр Угорщини попередив про можливість нових конфліктних ситуацій з Україною

Понеділок, 13 листопада 2017, 13:21

Угорщина попереджає, що конфліктні ситуації з Україною можливі і в майбутньому через нові законодавчі ініціативи Києва.

Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє "Європейська правда".

Він наголосив, що  в Україні на порядку денному є як мінімум ще три важливих законопроекти і законодавчі ініціативи, які призведуть до зменшення прав меншин.

Йдеться, за його словами, про законопроекти: про громадянство, про використання мови (прим.: є також альтернативний проект, до якого в Угорщини може бути більше претензій) і про реституцію та використання церковної власності (йдеться про обіцянку Порошенка часів президентської кампанії, яка так і не була реалізована).

"І якщо зараз не дати Києву зрозуміти, що країна, яка прагне рухатися ближче до Європи, повинна відповідати європейським стандартам і нормам, то, можливо, ми зіткнемося з аналогічною ситуацією після ухвалення наступних законів", - заявив Орбан.

Як повідомлялося, позитивне рішення Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту не зніме претензій Будапешта до Києва.

Нагадаємо, 26 вересня уряд Угорщини заявив, що блокуватиме всі подальші рішення Євросоюзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через закон "Про освіту".

Наприкінці вересня міністерство закордонних справ України направило закон "Про освіту" на експертизу у Венеціанську комісію.

Повний текст виступу прем’єра Угорщини опублікований в матеріалі Прем'єр Угорщини: мені байдуже, чи відповідає стандартам український закон, питання в іншому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.