Німеччина виділяє додаткові 1,5 млн євро гуманітарної допомоги для України

Понеділок, 13 листопада 2017, 13:43

Федеративна республіка Німеччина виділяє Міжнародному комітету Червоного Хреста додаткові 1,5 млн євро у вигляді гуманітарної допомоги для підтримки України.

Про це повідомили у прес-службі посольства Німеччини в Україні.

"Федеральний уряд Німеччини знову нарощує обсяги фінансової підтримки гуманітарних заходів Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні: йдеться про виділення для цих цілей додаткових 1,5 млн євро. Отже, загальний внесок Німеччини у діяльність МКЧХ в Україні за період з 2016 по 2018 роки зростає до 16 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, что загальний внесок Німеччини у діяльність МКЧХ в Україні за період з 2016 по 2018 рр. зростає до 16 млн. євро.

Своїми коштами Німеччина фінансує численні гуманітарні заходи і субпроекти в рамках проекту "МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні у 2016-2017 роках" ("ICRC Assistance, Protection, Prevention and Cooperation Activities in Ukraine 2016-2017") з центром уваги на Східній Україні.

Повідомляється, що фінансована у рамках проекту діяльність включає в себе медичну допомогу, лікування травм, підтримку медичних закладів, профілактичні заходи, забезпечення населення продуктами харчування і засобами гігієни, водопостачання, навчання медичного і середнього медичного персоналу, пошук зниклих безвісти та возз'єднання сімей, опікування полоненими, роз’яснювальну роботу щодо небезпечності мін і залишків боєприпасів тощо.

Нагадаємо, нещодавно Швейцарія передала черговий гуманітарний вантаж для жителів Східної України на загальну суму $150 тисяч.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.