Пропозиції Британії обмежать права громадян ЄС після Brexit - Європарламент

Вівторок, 14 листопада 2017, 18:32

Запропонований прем'єр-міністром Великої Британії Терезою ​​Мей "осілий статус" для резидентів ЄС залишить європейських громадян з меншою кількістю прав після Brexit.

Про це йдеться у листі координатора Європейського парламенту у переговорах щодо Brexit Гі Верхофстадта на адресу британського міністра Девіда Девіса, повідомляє Reuters.

У листі, зокрема, зазначається, що родина з п'яти осіб за отримання "осілого статусу" повинна буде заплатити 360 фунтів стерлінгів і це "дуже значна сума для сім'ї з низьким рівнем доходу".

"Відповідно до ваших пропозицій громадяни ЄС безперечно відчують погіршення свого статусу в результаті Brexit. А головна мета парламенту - це те, що громадяни ЄС та громадяни Великої Британії не повинні помічати різниці", - написав Верхофстадт.

Він також сказав сьогодні журналістам, що Європарламент чітко дав зрозуміти,  що емігранти не повинні стати "жертвами Brexit".

Раніше уряд Британії пообіцяв спрощений процес, який допоможе більшості громадян ЄС, які зараз живуть на британський території, залишитися після Brexit в 2019 році.

Передбачається, що вартість отримання статусу буде не дорожче вартості британського паспорту, а для його отримання буде необхідний мінімальний пакет документів та підтверджень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.