У The New York Times пояснили публікацію карти зі "спірним" Кримом

Четвер, 16 листопада 2017, 07:43

Видання The New York Times заявляє, що статус окупованого Криму є предметом спору, тому опублікована карта зі "спірним" Кримом коректна.

Представник прес-служби газети The New York Times Деніела Роад Хе прокоментувала російським ЗМІ, зокрема, ТАСС, публікацію карти, на якій Крим позначений як "спірна територія".

"У The New York Times існує послідовний підхід до зображення територій, які є спірними, окупованими або яким-небудь чином оспорюваними, що завжди є делікатною темою. Ми вважаємо, що і карта, і наша стаття дають ясний і точний опис ситуації в Криму ", - заявила Деніела Роад Хе.

За її словами, такий підхід не свідчить про згоду з позицією Росії.

"Якби статус і майбутнє регіону не були б предметом спору, то ми не виступали б з цією статтею. Газета детально висвітлювала ситуацію в Україні і в Криму", - сказала представник видання.

Як повідомлялося, американське видання The New York Times опублікувало матеріал про Керченський міст з мапою, на якій Крим зображено як спірну територію.

На це звернув увагу відомий шахіст Гаррі Каспаров, який кілька років тому виїхав із Росії і оголосив боротьбу з режимом Володимира Путіна.

МЗС України заявило, що звернеться до редакції газети за роз'ясненнями.

Пізніше прес-служба видання заявила, що вивчає обставини публікації статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.