ЄС за останні три роки виділив Україні 12 млрд євро – Мінгареллі

Четвер, 16 листопада 2017, 12:55

Голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що за останні три роки Європейський Союз виділив Україні 12 млрд євро, з них 3,4 млрд євро макрофінансової допомоги.

Про це він заявив в ході конференції "Реформа державного управління: здійснення оцінки стану справ, досягнення та виклики" в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна, без сумніву, країна - пріоритетний партнер для Європейського Союзу. Один із наших найбільших сусідів, з яким у нас є 4 кордони, який зробив чіткий проєвропейський вибір. З цих причин ЄС зацікавлений в успіху реформ в Україні", - сказав він.

Мінгареллі зазначив, що ЄС підтримує реформування в Україні.

"Ми мобілізували за останні три роки понад 12 млрд євро, з них 3,4 млрд євро - макрофінансової допомоги, що є найбільшою макрофінансової допомоги, яку ми коли-небудь виділяли", - сказав він.

За словами Мінгареллі, щорічно ЄС виділяє 200 млн євро у вигляді грантів, що більше, ніж іншим сусідам України.

"Ми не робили більшого для жодної сусідньої країни, тому усвідомте, що зусилля, які ЄС і його країни-члени докладають для допомоги Україні, безпрецедентні", - сказав глава представництва ЄС.

Раніше віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Україна може отримати третій транш макрофінансової допомоги ЄС в 600 мільйонів євро у грудні при виконанні умов до середини листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.