Опозиція Іспанії хоче від уряду пояснень про втручання РФ у кризу з Каталонією

Четвер, 16 листопада 2017, 16:02

Іспанська соціалістична робоча партія (PSOE) просить уряд прояснити ситуацію щодо можливого іноземного втручання у ситуацію з Каталонією.

Про це повідомляє El Pais.

Головна опозиційна партія хоче, аби віце-прем'єр, міністр територіального управління Сорайя Саєнс де Сантамарія пояснила всі подробиці іноземного втручання в каталонський процес.

"Ми хочемо бути поінформованими про можливе іноземне втручання, яке сталося в Каталонії, якщо воно відбулося та якими є дії уряду", - заявила Маргарита Роблес, речниця соціалістів в Конгресі Депутатів.

Соціалісти закликають віце-прем'єра з'явитися в спеціальній комісії, щоб пояснити всі подробиці.

Як повідомлялося, команда спеціалістів, створена ЄС у 2015 році для боротьби з пропагандою РФ, в останні місяці зафіксувала зростання активності, спрямованої на розпалювання кризи в Каталонії.

Згодом науковці Університету Джорджа Вашингтона в США повідомили, що російські RT та Sputnik використовували велику кількість аккаунтів у соцмережах, пов'язаних з Венесуелою, для поширення негативного іміджу Іспанії до та після референдуму про незалежність Каталонії.

Уряд Іспанії аналізує дані і намагається визначити, хто стоїть за кампанією дезінформації, орієнтованою на Каталонію, на тлі підозр, що можуть бути задіяні Росія та Венесуела.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.