Коаліційні переговори у Німеччині завершилися безрезультатно

П'ятниця, 17 листопада 2017, 09:43

Представники трьох німецьких політичних сил - блоку Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС), Вільної демократичної партії (ВДП) та партії "Союз-90/Зелені" не змогли завершити попередні консультації щодо створення правлячої коаліції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

15-годинні переговори, які тривали усю ніч до п'ятої години ранку п'ятниці результату не принесли. Сторони домовились продовжити консультації о 12-й годині дня у п'ятницю.

"Ні про що не домовилися, нічого не вирішили. Ми продовжимо переговори на свіжу голову протягом п'ятниці", - заявив член правління зелених Міхаель Кельнер. Керівник фракції ХДС/ХСС Фолькер Каудер не виключив, що переговори для пошуку компромісу доведеться продовжити також і на вихідних.

"Ми переконані, що зможемо дійти згоди, якщо захочемо цього. Це була жорстка боротьба. Краще вирішити всі спірні питання до закінчення переговорів, ніж після них", - зазначив глава відомства федерального канцлера Петер Альтмаєр.

Найбільші розбіжності учасників консультацій викликані темами, що стосуються біженців і боротьби проти змін клімату. Одне з найбільш спірних питань - возз'єднання сімей біженців. Принципові розбіжності також викликає питання відмови від вугільної енергетики. У той же час обговорюються і менш конфліктні теми: оподаткування, освіта, ринок праці, пенсійна система, охорона здоров'я і безпека. Очікується, що консультації завершаться до кінця поточного тижня.

Попередні консультації щодо створення так званої коаліції "Ямайка" тривають з 18 жовтня. 6 листопада канцлерка ФРН Анґела Меркель заявила, що вони мають завершитись 16 листопада.  Після завершення попередніх консультацій мають розпочатись власне переговори про створення коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.