У Сенаті США кажуть про зміну політики уряду щодо надання Україні оборонних озброєнь

П'ятниця, 17 листопада 2017, 09:53

Адміністрація США наближається до зміни політики щодо надання Україні оборонних озброєнь, яка була характерною для президентства Барака Обами.

Про це сенатор-республіканець Джим Інгофф заявив у ході слухань у Сенатському комітеті з питань збройних сил, які були присвячені затвердженню нових посадовців Міністерства оборони США, повідомляє "Голос Америки".

"За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється", - заявив Інгофф, звертаючись до Джона Руда, претендента на посаду заступника з питань політика міністра оборони США.

Інгофф також зробив ремарку, яка звучала, як анонс гарантованої зміни позиції США щодо надання Україні озброєнь.

"Що на вашу думку, відбувається у голові у Путіна зараз, коли пішла адміністрація, яка відмовлялась надати речі, які на думку нашого комітету потрібно було надати, і тепер ситуація зміниться. Чи ви вважаєте, що ми рухаємося у вірному напрямку?", - запитав Інгофф.

"Я вважаю, що важливо підтримати Україну перед лицем агресії Росії. Я вважаю, що важливо надіслати президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Бо я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість", - наголосив Руд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: