В Ірландії не готові дозволити Brexit-переговорам перейти до питань торгівлі

П'ятниця, 17 листопада 2017, 13:52

Ірландія заявила, що не готова дозволити Brexit-переговорам перейти до другої фази у наступному місяці, тоді як у Лондоні виступають проти значно тривалішого перехідного періоду, якому віддає перевагу їхній сусід.

Про це повідомляє Reuters.

Кордон між членом ЄС Ірландією та Північною Ірландією, який буде єдиною межею Британії з блоком після Brexit, відноситься до тих трьох питань, які Брюссель хоче детально вирішити, перш ніж буде прийнято рішення в грудні щодо того, чи слід перевести переговори на другу фазу щодо торгівлі, як цього хоче Британія.

Повідомляється, що після зустрічі у Дубліні з міністром закордонних справ Британії Борисом Джонсоном його ірландський колега Саймон Ковеней заявив: "Так, ми всі хочемо перейти на другий етап Brexit-переговорів, але ми зараз не перебуваємо на тому етапі, щоб дозволити це зробити".

"У нас дуже серйозні проблеми, особливо щодо питання кордону, яке потребує більшої ясності", - додав він.

Водночас Джонсон сказав, що перехід переговорів на наступний етап допоможе вирішити питання кордону, тому що багато питань навколо нього пов'язані з майбутньою митною угодою Британії з Європейським Союзом.

Раніше повідомлялося, що Ірландія на цій стадії не буде погрожувати накласти вето на переговори щодо Brexit через відсутність прогресу у питанні кордону з Північною Ірландією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.