У парламенті Британії вперше за 650 років жінку призначили герольдмейстеркою

Фото
П'ятниця, 17 листопада 2017, 16:09

У Британії вперше за 650 років жінку призначили на посаду герольдмейстера палати лордів у парламенті, надавши їй титул так званої "хранительки чорного жезла".

Про це повідомляє The Telegraph.

Рішення щодо призначення Сари Кларк на пост герольдмейстера палати лордів було схвалене королевою Британії Єлизаветою ІІ.

Повідомляється, що Сара Кларк офіційно займе пост (титул "Lady Usher of the Black Rod") наприкінці цього року, коли закінчаться повноваження нинішнього хранителя чорного жезла Девіда Лікі.

Кларк в даний час відповідальна за організацію щорічного Вімблдонського турніру, оскільки є керівником чемпіонатів у Всеанглійському клубі лаун-тенісу і крокету.

Зазначимо, що особа, яка призначається на посаду "The Gentleman Usher of the Black Rod" присутня на всіх засіданнях палати лордів та відповідає за дотримання порядку.

Найвідоміший обов'язок герольдмейстера полягає в запрошенні членів палати громад приєднатися до палати лордів для проведення церемонії відкриття парламенту та заслуховуванні промов монархів.

Титул "The Gentleman Usher of the Black Rod" існує з 1350 року. І лише у 2017 році титул  "Lady Usher of the Black Rod" вперше отримає жінка.

Нагадаємо, цього року у Британії Бренду Хейл призначили першою жінкою-президентом суду найвищої інстанції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.