У Празі на заходах до річниці Оксамитової революції розгорнули прапор України

відео
Неділя, 19 листопада 2017, 10:02

Учасники чеської групи "Капутін" розгорнули український прапор в центрі Праги під час відзначення річниці в Чехії Дня боротьби за свободу і демократію, що є державним святом.

Про це йдеться на сторінці групи у Facebook.

"Чому ми несемо український прапор? Тому що ми не тільки чехи, що пригадують падіння тоталітарного режиму в нашій країні в 1989 році, але передовсім – європейці, які люблять свободу, і не забувають про боротьбу України за свободу і демократію", – йдеться в заяві.

Учасники акції наголосили, що таким чином вони намагалися привернути увагу чеського суспільства до події в Україні.

"На сьогоднішній день питання України перестало бути пріоритетним для чеських ЗМІ… Ми не хочемо втратити незалежність , так само як цього не хоче Україна . Тому святкуємо 17 листопада разом . Тому що це не тільки чеське державне свято , але і справжній день боротьби за свободу і демократію", - йдеться в заяві.

Учасники групи "Капутін" з 2014 року влаштовують у Чехії акції з протестом проти російської агресії, зокрема, активісти протестували під відділеннями російських банків в Чехії, приходили до празького Граду, головної туристичної точки Праги, з портретами бранців Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.