Один з членів уряду Каталонії погодився свідчити в іспанському суді у справі про заколот

Четвер, 2 листопада 2017, 13:32

Всі колишні члени уряду Каталонії від сепаратистської партії PDeCAT, окрім одного, відмовилися свідчити Національній судовій палаті Іспанії.

Про це повідомляє El Mundo.

Так, колишні радники з’явилися на дачу свідчень до суду, однак відмовилася відповідати на запитання прокурора, спілкуючись лише зі своїми адвокатами.

Йдеться про чотирьох радників – колишнього речника женералітату (уряду) Каталонії Жорді Турулла, колишнього міністра території Хасепа Рулла, колишнього міністра внутрішніх справ Жоакіма Форна та колишнього міністра врядування та інституційних мідносин Мерічель Боррас. Їхній допит тривав загалом від 10 до 20 хвилин.

І лише один допит затягнувся на 45 хвилин. Колишній міністр культури Сантьяго Віла погодився відповісти на запитання прокурора. Зазначається, що ще перед початком допиту він дистанціювався від решти, скориставшись послугами іншої адвокатської контори.

Як очікується, слідчий суддя має ще допитати інших членів відстороненого уряду Каталонії від партії ERC , яка теж виступає за незалежність.

Як повідомлялося, Верховний суд Іспанії призупинив до наступного тижня допит шести каталонських депутатів, які перебувають під слідством за звинуваченням у вчиненні заколоту після оголошення незалежності регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.