У Кишиневі провалився референдум за відставку мера, звинуваченого в корупції

Понеділок, 20 листопада 2017, 09:25

Референдум за відставку мера Кишинева Доріна Кіртоаке визнано таким, що не відбувся.

Про це повідомляє молдовське видання NewsMaker.

Участь у голосуванні до моменту закриття дільниць, за даними ЦВК, взяли всього близько 111 тисяч осіб або 17,5% виборців. Цей показник нижчий від необхідного порогу явки, тому референдум визнано недійсним.

Більшість виборців, що взяли участь у голосуванні, підтримали відставку мера (87,12%). Проти відставки проголосували  12,88%.

Дорін Кіртоаке прокоментував результати низької явки, зазначивши, що більшість кишиневців бойкотували референдум, оскільки хочуть, щоб він продовжив керувати столицею.

Дорін Кіртоаке відсторонений з посади мера та проходить обвинуваченим у справі про платні парковки. Його звинувачують в отриманні вигоди з впливу і пасивній корупції.

Кіртоаке затримали 25 травня і на наступний день помістили під домашній арешт. 21 липня справу було передано до суду, а прокурори вимагали від муніципальної ради відсторонити Кіртоаке від посади на час судового розгляду.

28 липня його відсторонили від посади мера. 10 листопада Кіртоаке перевели з-під домашнього арешту під судовий контроль. Справу проти нього Кіртоаке вважає політично мотивованою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.