Туреччина наполягає, що НАТО не має замовчувати скандал у Норвегії

Понеділок, 20 листопада 2017, 13:32

Віце-прем'єр і прес-секретар уряду Туреччини Бекір Боздаг, коментуючи скандал на навчаннях НАТО в Норвегії, заявив, що Північноатлантичний альянс не повинен намагатися замовчувати цей інцидент.

Урядовця цитує державна турецька агенція Anadolu.

Боздаг назвав інцдент у Норвегії, де Ердогана і Ататюрка зобразили в образі ворогів, одним із найбільших скандалів в історії навачань Альянсу.

За його словами, звільнення двох осіб, відповідальних за інцидент, не означає завершення розслідування і з'ясування всіх аспектів скандалу.

Нагадаємо, у п’ятницю вранці Ердоган заявив, що Туреччина відкликає своїх військових із навчань НАТО у Норвегії, оскільки його та Мустафу Кемаля Атаюрка, якого у Туреччині вважають засновником сучасної держави, зобразили ворогами. 

Як повідомлялось, на навчаннях один із техніків знайшов в інтернеті фотографію Ататюрка та використав її для представлення "ворожих рядів". 

Крім того, від імені Ердогана було відкрито фальшивий акаунт у соціальній мережі, спрямований проти НАТО та союзників. Людиною, що відкрила цей рахунок, виявився офіцер норвезької армії, який мав курдське походження.

Обох причетних до скандалу осіб було звільнено, а НАТО і Норвегія вибачились перед Ердоганом, однак він вибачення відкинув.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.