Сорос: кампанія Угорщини заснована на спотворенні та брехні

Понеділок, 20 листопада 2017, 14:18

Американський фінансист Джордж Сорос заявив, що кампанія уряду Угорщини проти нього базується на "спотворенні та брехню" і спрямована на створення зовнішнього ворога.

Про це йдеться у розповсюдженій заяві фонду "Відкрите суспільство", заснованого Соросом, повідомляє Reuters.

Народжений в Угорщині Сорос довгий час підтримує ліберальні і відкриті цінності у Східній Європі та виступає проти правих націоналістів, зокрема, уряду прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Орбан минулого місяця розсилав виборцям листівки із висловлюваннями, які приписали Соросу, і серед них заклик до ЄС приймати мільйон мігрантів на рік і сплачувати кожному з них тисячі євро.

"У заяві...містяться викривлення і прямолінійна брехня, яка навмисно вводить угорців в оману щодо поглядів Джорджа Сороса на мігрантів та біженців", - йдеться в заяві фонду Сороса.

"З угорськими системами охорони здоров'я та освіти, які існують в умовах бідності та корупції, нинішній уряд прагне створити зовнішнього ворога, щоб відвернути увагу громадян. Уряд обрав Джорджа Сороса з цією метою", - зазначається в заяві..

У фонді нагадали, що Сорос запропонував прийняти щороку 300 тисяч біженців до ЄС лише при зміцненні європейського контролю на кордоні та добровільному переміщенні мігрантів в межах блоку.

Крім того, Сорос не запропонував ніяких виплат мігрантам, натомість він пропонує дотації країнам-членам ЄС, щоб допомогти їм впоратися з міграцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.