Суд ЄС розпочав слухання щодо визнання одностатевих шлюбів

Вівторок, 21 листопада 2017, 17:05

Європейський суд відкрив слухання щодо визнання одностатевих шлюбів у країнах Європейського Союзу, де вони ще не вважаються законними.

Про це повідомляє The Associated Press.

Слухання в Люксембурзі розпочалися після того, як Конституційний суд Румунії попросив суд ЄС винести постанову з цього питання в рамках судової справи в Румунії, яка стосується румунсько-американської пари, що хоче легального визнання їхнього партнерства.

Як відомо, у Румунії, державі-члені ЄС, одностатеві шлюби не є юридично визнаними.

Юстина Іонеску, румунський юрист, повідомила суду, що шлюб цієї пари має отримати визнання на основі принципу вільного пересування ЄС.

"Ми впевнені у мудрості європейських суддів, що вони зможуть прийняти рішення на нашу користь, щоб виправити несправедливість в Румунії", - сказав Адріан Коман, який з 2012 року домагається легального визнання його шлюбу з громадянином США Клейбурном Робертом Гамільтоном.

Чиновники Європейської комісії заявили, що одностатеві шлюби чи громадянські партнерства є визнаними або мають легальний захист у 22 з 28 країн-членів ЄС.

Румунія, Польща, Словаччина, Болгарія, Литва та Естонія наразі не пропонують юридичного захисту одностатевих пар.

Раніше повідомлялося, що головний суд Німеччини постановив, що уряд повинен дозволяти людям в офіційних записах вказувати свою стать не лише як чоловічу чи жіночу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.