Євродепутат: відмова Лукашенка приїхати на саміт СхП – маленька катастрофа

Середа, 22 листопада 2017, 08:04

Євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс назвав відмову президента Білорусі Олександра Лукашенка відвідати саміт "Східного партнерства" у Брюсселі "маленькою катастрофою відносин ЄС-Білорусь", а також ляпасом.

Про це він сказав у коментарі Deutsche Welle.

"Для мене це повністю підтверджує лише одне: Лукашенко головує у наших відносинах з Білоруссю, а не ми", - сказав Ауштрявічюс, додавши, що від самого початку був проти "запрошення Лукашенка Туском".

Він не вірить у те, що Лукашенко серйозно розмірковував над своєю участю у саміті, а також не побачив підтверджень, що президент Білорусі розглядає зміну курсу країни в напрямку демократизації.

Його колега від Польщі Даріуш Росаті зазначив, що Євросоюз не зачинятиме двері для Білорусі. "Ми, в Європарламенті, не хочемо ні для кого зачиняти двері для більшої співпраці з ЄС", - сказав євродепутат.

При цьому Росаті додав, що Євросоюз має бути готовим запропонувати більше підтримки, лише якщо Білорусь буде готова поважати права людини та європейські стандарти у політичному житті.

Нагадаємо, Лукашенко відмовився їхати на саміт "Східного партнерства", який 24 листопада відбудеться у Брюсселі. Білоруську делегацію на саміті очолить міністр закордонних справ Володимир Макей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.