Голосування резолюції щодо Криму в Генасамблеї ООН відбудеться не раніше 15 грудня – Кислиця

Середа, 22 листопада 2017, 12:56

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця прогнозує, що розгляд Генеральною асамблеєю ООН проекту резолюції про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму відбудеться не раніше 15 грудня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ще немає дати, оскільки є ще ціла низка резолюцій, що мають бути винесені на Генеральну асамблею, не лише українська .... Тому я не думаю, що голосування в Генасамблеї відбудеться раніше, ніж 15 або 18 грудня", - сказав він в середу в Києві.

За його словами, інші резолюції, які також будуть винесені на розгляд Генасамблеї ООН, мають пройти П'ятий комітет, що займається фінансовими аспектами.

Як повідомлялося, 14 листопада 2017 року Третій комітет Генеральної асамблеї ООН підтримав резолюцію "Положення у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" (A / C.3 / 72 / L.42), ініційовану українською делегацією, в якій закликав РФ припинити порушення прав людини в Криму і скасувати деякі російські закони на півострові

Резолюція, зокрема, закликає Росію повністю і негайно виконати постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року про тимчасові заходи у справі, що стосується застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.