Точицький пропонує створити в ЄС "чорний список" пропагандистських ЗМІ РФ

Середа, 22 листопада 2017, 14:42

Посол України в ЄС Микола Точицький запропонував два практичних кроки у напрямку збільшення зусиль для протидії російській пропаганді.

Про це йдеться в інтерв’ю посла виданню Euobserver.

За словами Точицького, передусім держави ЄС повинні "обмежувати або заборонити" діяльність у своїх юрисдикціях російських "пропагандистських центрів, таких як RT і Sputnik", а також "сотень чи навіть тисяч інших фейкометів, як, наприклад, Luxembourg Herald, і фейкових акаунтів у соціальних мереж".

Другим кроком, на думку дипломата, має стати створення оперативною групою зі стратегічних комунікацій (East Stratcom Task Force) переліку "медіа, які використовуються Росією та її сателітами".

Відповідаючи на запитання, чи може ЄС використати досвід Росії у питанні того, як "завоювати серця людей", Точицький наголосив, що це не є позитивною і корисною практикою.

"Я не впевнений, що ЄС може отримати щось позитивне від Росії – країни, де політичні рейтинги набуваються через пропаганду у радянському стилі, що доповнюється порушенням прав людини та демонізацією західних цінностей", - заявив посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.