У Франції банки закрили рахунки "Національного фронту" та Марін Ле Пен

Середа, 22 листопада 2017, 15:37

Лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен заявила, що два банки закрили рахунки партії, а також її особистий рахунок.

Про це Ле Пен повідомила у Twitter.

Рахунки, за словами Ле Пен, були закриті в банках Société Générale та HSBC.

"Банківське переслідування стає особистим: пан Вандевілл, голова HSBC, викидає мене з банку, де я була клієнтом 25 років", - написала Ле Пен.

Вона заявила на прес-конференції, що "фінансові олігархії намагаються задушити політичну опозицію та демократію", додавши, що буде подавати скарги на банки.

За французьким законодавством, банкам дозволяється закрити рахунки в односторонньому порядку.

Проте доступ до банківського рахунку є правом у Франції, а Банк Франції може призначити банк, який потім повинен відкрити рахунок.

"Це політичне рішення з боку Société Générale, а не суперечка між клієнтом та їх банком", - сказала вона, наполягаючи на тому, що фінанси партії були стабільними.

Нагадаємо, Ле Пен запустила сайт, на якому збирає гроші на фінансування парламентської передвиборчої кампанії. Жоден французький та іноземний банк не погодився надати кредит її партії.

У 2014 році Ле Пен отримала кредит у розмірі 9 млн євро для фінансування своєї кампанії в Першому чесько-російському банку. Глава ультраправих тоді пояснила, що звернулася за кредитом до російського банку, оскільки французькі їй відмовили.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.