Климпуш-Цинцадзе: У співпраці з НАТО потрібно змінити стиль мислення

Середа, 22 листопада 2017, 19:25

В уряді мають намір покращити роботу над Річною національною програмою (РНП) співробітництва Україна-НАТО на рівні всіх залучених міністерств, зокрема в 2018 році РНП буде більш сфокусованою та чіткішою.

Про це віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла в інтерв’ю "Укрінформу".

"Вже працюємо і над наступною РНП - на 2018 рік. Ми нині набагато більше сфокусовані, щоб зробити РНП подібнішою на ті Плани дій, які мали інші країни щодо членства, й далеко не обов’язково, щоб ця програма була амбітною, не обов’язково її робити великою", - сказала віце-прем’єр-міністр.

Вона наголосила, що програма має бути більш чіткою.

"Я особисто наполегливо просуваю те, щоб РНП-2018 була більш сфокусованою, чіткішою, щоб по ній можна було визначати конкретний прогрес", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Оцінка виконання РНП, за її словами, часто перетворювалася на кількісну і не оцінювала якість.

"Мені б хотілося, щоб ми мали таку програму, яка давала б можливість якісної оцінки протягом усього року. Тому інше завдання, яке ми для себе бачимо вже протягом 2018 року - виробити механізм такої оцінки, який би надалі використовувався. Це зміна підходу, це зміна стилю мислення. Для нас важливо, щоб кожне міністерство було частиною цього планувального процесу", - сказала віце-прем’єр-міністр.

Як відомо, нещодавно Україна впровадила ще один стандарт НАТО - бордові берети для десантників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.