Молдова отримає перший транш допомоги від ЄС в першому кварталі 2018 року – Ган

Четвер, 23 листопада 2017, 14:32

Молдова отримає перший транш макрофінансової допомоги від ЄС загальною вартістю 100 млн євро в першому кварталі 2018 року.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Ган у Брюсселі, передає Newsmaker.md.

Розмір першого платежу поки невідомий.

Ган розповів, що відповідну угоду він підпише сьогодні разом з прем'єр-міністром Молдови Павелом Філіпом, який також бере участь в саміті, під час двосторонньої зустрічі.

Єврокомісар підкреслив, що інші два транші Молдова отримає в міру реалізації вимог ЄС, які стосуються боротьби з корупцією, реформ в енергетичному і фінансовому секторах, а також поліпшення бізнес-клімату.

"Передвиборні роки завжди найскладніші. Іноді вони дійсно пригальмовують реформи, іноді, навпаки, стимулюють. Так чи інакше, але сьогодні ми підпишемо з представником молдавського уряду меморандум і після того, як всі формальності будуть улагоджені, Молдова отримає гроші в першій чверті 2018 року. Отримання наступних траншів залежить від успіхів Молдови", - підкреслив Хан.

Нагадаємо, що молдовський уряд схвалив підписання угоди про отримання макрофінансової допомоги від ЄС 15 листопада.

В угоді, укладеній 6 червня 2017 року, передбачена фінансова допомога від ЄС у розмірі близько 100 млн євро. З цієї суми 60 млн євро надають у вигляді позик, а 40 млн євро - у вигляді грантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.