Ар'єв: Більшість в ПАРЄ проти безумовного повернення делегації росіян

Четвер, 23 листопада 2017, 19:50

Глава делегації українського парламенту в ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив, що більшість в Асамблеї проти безумовного повернення делегації росіян.

Про це Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці у Facebook.

"Більшість колег у приватних розмовах не готові приймати делегацію Росії без серйозних кроків збоку РФ. Відповідну декларацію вже підписали представники 16 країн, в тому числі багато голів національних делегацій. Текст документа буде оприлюднений у грудні. Тому завтрашнє обговорення, якщо воно відбудеться, може повернутися не в той бік, який очікують прихильники безумовного повернення делегації РФ", - написав він.

Окрім того, за його словами, Бюро ПАРЄ сьогодні з різницею в один голос "відмовилось виносити на обговорювання ПостКома ПАРЄ втручання хакерів в демократичні процеси".

"Скинули тему, яка зараз серед топових у світі. Тобто повернення росіян, які шантажують Асамблею, виявилось важливішим, ніж проблема світового масштабу - вплив на вибори в США, Франції і Німеччині, підтримка сепаратизму в Каталонії, стимулювання Brexit, злами в Латвії, Данії тощо", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) отримав запит про проведення не запланованих заздалегідь дебатів щодо зняття санкцій з РФ і відновлення їх участі у роботі асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.