У Косові арештували трьох депутатів опозиції, які розпилили газ у парламенті

П'ятниця, 24 листопада 2017, 12:41

Поліція Косова затримала колишнього лідера опозиції та двох інших депутатів партії "Самовизначення", яких звинувачують у зриві роботи попереднього парламенту з використанням сльозоточивого газу та насильницьких дій.

Про це повідомляє Balkaninsight.

За даними видання, поліція арештувала Альбіна Курті, Альбулена Хакшіу та Доніку Кадай-Буппі після того, як вони не з'явилися в суді за звинуваченням у розпилюванні слізного газу в парламенті.

Повідомляється, що депутати були затримані приблизно о 10 ранку в п'ятницю в Приштині, коли йшли на сесію до парламенту.

Ордери на їхній арешт були видані в четвер після того, як вони не з'явилися в суді в середу на судове засідання, де їм було пред'явлено звинувачення у розпилюванні сльозоточивого газу в парламенті у 2015 році.

Нагадаємо, опозиційні політики розпилили сльозоточивий газ, протестуючи проти планів ратифікувати суперечливу прикордонну угоду з сусідньою Чорногорією та створити автономне об'єднання міст, де більшість населення складають серби.

Раніше повідомлялося, що суд у Косові засудив чотирьох людей, включаючи члена парламенту, до тюремного терміну від 2 до 8 років за вистріл з ручного протитанкового гранатомета у будівлю парламенту у 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.