Вірменія підписала Угоду про партнерство з ЄС

П'ятниця, 24 листопада 2017, 16:25

Вірменія підписала Всебічну та посилену угоду про партнерство з Європейським Союзом в рамках саміту Східного Партнерства.

Про це йдеться у тексті декларації саміту "Східне партнерство", який проходить у Брюсселі.

"Учасники Саміту вітають підписання Всебічної та посиленої угоди про партнерство між Європейським Союзом та Вірменією в рамках цього Саміту", - зазначено у документі.

Окрім того, учасники саміту планують з часом розглянути започаткування діалогу про лібералізацію візового режиму з Вірменією, забезпечивши умови для добре керованої та безпечної мобільності, включаючи ефективне здійснення угод про спрощення візового режиму та угод про реадмісію між сторонами.

Нагадаємо, Вірменія 2013 року завершила переговори з Євросоюзом про Угоду про асоціацію, включно з зоною вільної торгівлі, але того ж року під тиском Росії радикально змінила курс і відмовилася підписувати цю угоду, вступивши натомість до тодішнього Митного союзу під керівництвом Росії, що нині переформатувався в Євразійський економічний союз.

2015 року Вірменія почала нові переговори про іншу угоду про політичні відносини з Євросоюзом, меншого обсягу і без економічної частини.

У лютому 2017 року Євросоюз та Вірменія завершили переговорищодо нової Всеосяжної і розширеної угоди про партнерство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.