Лукашенко: "Ми будемо дружити та працювати з Європою, але Росія для нас святе"

П'ятниця, 24 листопада 2017, 17:56

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність йти назустріч інтересам Європи, однак якщо перед ним не будуть ставити питання: "ви з Росією або ви з Європою".

Про це Лукашенко заявив сьогодні в ході робочої поїздки в Гомельську область, повідомляє прес-служба президента Білорусі.

"Тому сьогодні Білорусь - як тиха, спокійна, гідна країна, свого роду спонсор безпеки на європейському континенті - затребувана в самій Європі. Ми це бачимо, ми це чуємо, ми це цінуємо і завжди будемо йти назустріч інтересам європейських держав, якщо перед нами не будуть ставити питання (як це було раніше, зараз вже немає): ви з Росією або ви з Європою. Я на такі питання навіть не відповідаю", - заявив він.

Лукашенко підкреслив, що в Росії живуть "рідні брати" білорусів.

"Хороші вони, не дуже, погані - братів не вибирають. Ми, може, теж чимось їм не подобаємося. Але ми рідні. Тому перед нами не треба ставити ці питання: ви з ким. Ми будемо дружити і працювати з Європою, але Росія для нас святе", - сказав він.

Нагадаємо, Лукашенко відмовився їхати на саміт "Східного партнерства" у Брюсселі. Білоруську делегацію на саміті очолив міністр закордонних справ Володимир Макей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.